Mei Tai

babymt1.jpg MeiTai, BeiBei, Fyrkantsjal, Knytsele

-Kärt barn har många namn!

Mei Tai är ett bärhjälpmedel som används länge och har haft ett stort spridningsområde världen över. Principen är enkel. Ett fyrkantigt stycke tyg och två till fyra remmar som fäster fyrkanten med barnet i runt bärarens kropp. Enkelt och fantastiskt!

Sin enkelhet till trotts har de flesta sin egen favorit om hur selen ska se ut. Olika varianter är till exempel;

Etc…

Mei Tai i Trikå

Självklart tillverkar Sytt och Gjort samtliga dessa varianter, och mer där till. På bilden här ovan syns en svart Mei Tai sydd i trikå. Ett bra alternativ till trikåsjal om man tycker att det är varmt eller svårt att lära sig att knyta. Mei Tai i trikå är jättemysigt till små bäbisar, men det blir svajigt och avlastar dåligt till större barn.

Podeagi

En sele som bara har två band kallas oftast podeagi. Selen har två längre knytband som korsas under barnet, över panelen som är mycket längre än på en vanlig Mei Tai. Ett bärdon som är enkelt att ta på till exempel utanpå ytterkläder eller om du redan bär ett barn och behöver få upp ett syskon i ett annat bärdon.

Historia

Det första namnet jag själv använde för Mei Tai var ABC sele – utskrivet Asian Baby Carrier, och asien är kanske det som de flesta tänker på när man ser denna typen av selar, men sanningen är att olika former av dessa fyrkantssjalar har funnits på de flesta håll i världen. Här i Sverige kallades den för krippsack eller skinnbög. Mer information om det finner du här.

Pris fr: 750 kr*.

Priset på en Mei Tai varierar beroende på vad du vill ha för material, tillval och tillbehör

(Öppnas i nytt fönster)


Produktexempel Mei Taigrönmönstrad.jpg babymt.jpgrosa sele.jpg gronsvart sele.jpg meitai.jpg mjv_backblackdenim_small.jpg

Klicka på bilderna för större format!


 • Kontakt

  Ditt namn (obligatoriskt)

  Din e-post (obligatoriskt)

  Ämne

  Ditt meddelande

  Blogg/Hemsida

  Ej skriftlägeskänslig
  captcha

2019 - Sytt och Gjort - Powered by WordPress - Designed by XHTML Valid, lab

Highslide for Wordpress Plugin