Sele

Det är lätt att göra rätt med ergonomiska selar!

De ergonomiska selarna är en vidareutveckling av de klassiska fyrkantsjalarna, mei-tai etc. De är uppbyggda på samma sätt som en större ryggsäck med remmar och spännen vilket gör dem mycket lätta att lära sig använda.

Ergonomi

De ergonomiska selarna skiljer sig i formen väsentligt från andra typer av barnselar, likande babybjörns. Människobarn är utformade för att bli burna, framförallt på höften. Den ultimata bärpositionen för ett barn är benen vinklade i ca 100 grader och 45 grader ut. Alltså brett isär och knäna högre än höften. Det läget hamnar barnet naturligt i när man bär för hand.

Selarna från Sytt och Gjort har ett rejält avbärarbälte på höften liknade det på en vandrarryggsäck eller bärstol. Med rejäla axelremmar och avbärarbälte kan du bära ditt barn länge utan att du blir trött i axlarna eller ryggen.


Användning

Selen är bekväm att bära i långa stunder, men även snabb och smidig för kortare pass. I mina selar kan du generellt sett inte bära ditt barn framåtvänt (Allting GÅR ju, men det är inte något jag rekommenderar). Då man lätt sätter barnet på ryggen om det vill ha lite bättre sikt så finns ingen anledning till att ha barnet sittades framåt på magen. Att bära på ryggen har många fördelar. Förutom att det är viktmässigt lättare att bära på rygg än mage får du även full sikt över det du gör med dina händer när barnet sitter på ryggen.


Pris från 950 kr*.

*Priset kan variera beroende på material, tillval och tillbehör.

(Öppnas i nytt fönster)


Produktexempel ergonomiska selar


 • Kontakt

  Ditt namn (obligatoriskt)

  Din e-post (obligatoriskt)

  Ämne

  Ditt meddelande

  Blogg/Hemsida

  Ej skriftlägeskänslig
  captcha

2019 - Sytt och Gjort - Powered by WordPress - Designed by XHTML Valid, lab

Highslide for Wordpress Plugin