Till Dockan

Såklart lillan också ska ha!Härliga dockkläder

Här hittar du fullt utbud av kläder, blöjor, sängkläder, vagnartiklar etc. Jag tillverkar det mesta av docktillbehör. Har klädseln gått sönder till paraplysulkyn? Inga problem! Det löser vi. Kontakta mig via formuläret till höger eller skicka ett mail till info@syttochgjort.se så fixar jag det.
Oavsett om dockan sover i vagn eller säng så behövs både kuddar, täcken, madrasser och så vidare. Jag syr måttbeställt för just er vagn eller säng så det säkert passar. Välkommen med dina frågor eller beställning! 

/Sandra

 


Kläder

Precis som barnen är dockorna olika stora och en del är ganska knivigt att hitta kläder till. Andra dockkläder du hittar i diverse butiker har så usel kvalité att de knappt är värda namnet! Min dockkläder är tänkta att hålla lika bra som plagg jag syr till barnen – och vara lika fina!
Ta mått på din docka, eller på kläder som passar den, och skicka med din beställning så syr jag det du vill ha -Byxor, pyjamas, tröjor, klänningar, kjolar etc. Ingenting är för stort eller smått! För vad är roligare än att just byta kläder på dockorna?
Tanken är att plaggen ska vara lätta även för små barn att ta på och av själva, men det är inte alltid så lätt att kombinera funktion och estetik på dockkläder. Skriv gärna åldern på barnet så tar jag hänsyn till det så mycket jag kan.

På bilderna här förekommer just nu bara stora dockor, men självklart syr jag även kläder till små dockor och barbieliknande dockor.
P1020053.JPG

Pris: från 65kr/plagg – 3 för 150 kr*

(Öppnas i nytt fönster)

*Priset varierar på olika plagg och material


Blöjor

Kanske har du inte alls använd tygblöjor till ditt barn, men för det är det inte sagt att inte dockan kan ha det. Dockblöjor i tyg är att föredra av många anledningar. De håller de mycket längre än pappersblöjor, du kan tvätta dem och de kan göras färglada och kul eller vita, släta – mer liknande vanliga engångsblöjor.

För att blöjan säkert ska passa behöver jag veta magmått på dockan.

Ekologisk dockblöja

Pris: från 65kr/plagg – 3 för 150 kr*

(Öppnas i nytt fönster)

*Priset varierar på olika plagg och material


Till Vagnen och Sängen

Som man bäddar får man ligga!

Filtar, täcken och kuddar – kan det nån gång bli för mycket? Bädda, bädda om, natta och gosa.
Alla delar ska vara lätta att tvätta, passa i måtten och färgerna till respektiva säng eller vagn och tåla tuffa tag i leken. Det är mina krav i varje fall. Kanske du har några andra?
Sytt och Gjort tillverkar även ersättningsklädsel till paraplysulky, bra att ha i reserv när det behöver tvättas, eller ersätta om orginalklädseln gått sönder – eller kanske bara för att göra den snyggare?

Fråga gärna om du undrar något!

Pris: från 65kr/del – 3 för 150 kr*

(Öppnas i nytt fönster)

*Priset gäller enkel fleecefilt och andra ovadderade artiklar så som påslakarn etc. samt enklare kudde. Vadderade artiklar så som täcken och madrasser  kostar från 100 kr/del. För specifika priser för just det du funderar på, hör av dig via mail eller formuläret till höger.


Docksjalar

P1050525.JPG Såklart ska lillan också bäras!

Docksjalar, eller bärdon till dockan, kan ju egentligen göras i lika många modeller och varianter som vanliga bärdon. För att förenkla för de små så syr jag selarna mestadels med kardborre då det är lätt för de små att hantera. Men givetvis går det även att få spännen eller knyt på dessa selar också. Ringsjalar syr jag med små ringar och längden på sjalen, liksom på banden på selarna anpassas efter det bärande barnets storlek. Långsjalar kan du lätt göra själv med en vanlig scarf eller halsduk som du har hemma, men annars syr jag även dessa!

Mer om docksjalar hittar du här ->

Pris ca 350 kr*.

*Priset kan variera beroende på val av modell, material, tillbehör etc.

(Öppnas i nytt fönster)


Produktexempel

Fin vändbar MT till docka. Rejaäl kardborreknäppning i midja och axelband med god justringsmarginal för att barnet ska kunna använda den länge.

P1050506.JPGP1050502.JPGP1050516-2.JPGP1050512.JPG

P1050497-1.JPG


P1050553.JPG

Sele med clickspänne i axelbanden och kardborre i midjan

P1050550.JPG

Bakifrån


Sele utan midjebälte fästes med axelbanden direkt på den förlängda panelen

En sele på insidan gör att dockan sitter säkert utan att trilla ur

Justerbart kors i ryggen med hällor för enkel användning för barnet

 • Kontakt

  Ditt namn (obligatoriskt)

  Din e-post (obligatoriskt)

  Ämne

  Ditt meddelande

  Blogg/Hemsida

  Ej skriftlägeskänslig
  captcha

2019 - Sytt och Gjort - Powered by WordPress - Designed by XHTML Valid, lab

Highslide for Wordpress Plugin