Interlock

Garnfärgad interlock - tyget randas redan vid stickningen vilket syns tydligt vid färgbyte om du klickar upp bilden i större format.

Interlock
Mjukt och hållfast

Mjukt tyg som är väldigt vanligt i kläder, framför allt tröjor. Det finns i olika tjocklekar och kvalitéer och är
liksidigt, det vill säga, du ser ingen rät eller avigsida på stickningen. Anledningen till det är att materialet är dubbelstickat. Det innebär att man har dubbel uppsättning nålar på stickmaskinen och dubbla garner som stickas om vartannat enligt bilden till höger. Man kan säga att det är två singeltyger som stickas samman.

Tack vare dubbelstickningen rullar sig inte kanterna så som singelstickade tyger gör och tyget blir lätt att arbeta med.

Tryckt interlocktyg. Stickningen är lika på rät och avigsida men mönstret återfinns endast på rätsidan.

Det är även mycket ovanligare med sneddrag i dubbelstickade tyger än i slätstickade enkelstickade.

Randigt och enfärgat, tryckt och mönstrat. Utbudet av interlocktyger är stort. Precis som med singeljerseyn är det ovanligt med mönsterstickade tyger utan generellt sett är mönster tryckt på tyget. Ränder kan däremot mycket väl kan vara stickade. Lättaste sättet att se skillnad på tryck eller stickade mönster är att titta på avigsidan. Är mönstret lika på bägge sidor på tyget är det inte tryck.

Det är lätt att blanda ihop interlock med ribbstickade tyger, där du har varannan rät och varannan avig maska. Om man drar isär tyget så ser du skillnaden om du tittar noga, då interlocken är slätstickad på bägge sidor.

 • Kontakt

  Ditt namn (obligatoriskt)

  Din e-post (obligatoriskt)

  Ämne

  Ditt meddelande

  Blogg/Hemsida

  Ej skriftlägeskänslig
  captcha

2019 - Sytt och Gjort - Powered by WordPress - Designed by XHTML Valid, lab

Highslide for Wordpress Plugin